Onderzoeksverslag

De Vereninging

Janique Kuperus GV1ADe vereniging

TimeOut health & fitnessclub

 

Adres: Suze Groenewegstraat 144, 1442 NM Purmerend

Telefoon:0299 682 770

Openingstijden: zaterdag 09:00-14:00

http://www.timeoutfitness.nl

 

Contact persoon: Ritcho Peternella en Steven Vroom

 

Geschiedenis

 

De baas en de manager van timeout waren op dit

Moment helaas niet aanwezig, geen van de

andere medenwerkers wisten de geschiedenis

van timeout.

Wel weet ik dat vlak nadat het bedrijf is opgericht, het bijna failliet is gegaan en de huidige baas het heeft overgenomen.

 

Doelgroep

 

Jong volwassenen/ volwassenen, Sporters, mensen die willen afvallen.

 

Communiceren

 

De vereniging communiceert met leden via internet: de site, Facebook ( waar dagelijks berichten worden gepost.) en in de sportschool zelf wordt natuurlijk ook dagelijks gecommuniceerd ( praten, informatie doorgeven via borden.)

 

Logo

 Om eerlijk te zijn vind ik het logo niet erg mooi, er is een simpel lettertype gebruikt en een afbeelding naast geplakt. Ik vind het logo iets professioneels maar ook iets saais uitstralen.

Stijl

De huisstijl van de vereniging is wel heel leuk! Het heeft iets huiselijks voor een sportschool, je voelt je snel op je gemakt en je blijft sneller plakken voor de gezelligheid

Zelf ben ik al anderhalf jaar lid van deze vereniging vereniging.

Ik vind het een hele leuke vereniging en ik kom er graag. Ik hou van sporten, en bij Timeout is het niet al te druk dus de instructeurs kunnen je vaak genoeg aandacht geven en helpen je goed. Ook zijn de andere leden heel aardig en gezellig. Eigenlijk is het altijd een feest als ik ga sporten en ik ga altijd vrolijk naar huis.

 

Verbeteringen

Ik zou graag willen dat ze eerder doorgeven als er een les uitvalt, ik heb nu al vaak gehad dat ik afspraken afzeg zodat ik naar een groeps les in de sportschool kan, me er op verheug en dat het uiteindelijk niet door gaat. Het zou handig zijn als dit van de voren wordt door gegeven. Voor de rest vind ik alles heel goed geregeld en zou ik alleen het logo en de site aanpassen.

 

Interview                                                                                                   Ritcho Peternella

                                                                                                                     Steven Vroom

(Opening, Stevan en Ritcho zijn ondertussen wel vrienden geworden dus ik hoef me niet meer voor te stellen, ik vertel ze wat over ons project en waarom ik ze deze vragen allemaal stel. Daarna beginnen we aan het Interview.)

 

Waarvoor werkt u bij deze vereniging?

Steven: We begonnen hier allebei als stagiaires  voor onze opleiding sport en bewegen, en hebben hier toen allebei een baan aangeboden gekregen.

 

Werkt u hier vrijwillig of als een echte baan?

Ritcho: Als een echte baan.

 

Heb je een opleiding moeten volgen om dit te kunnen doen?

Ritcho: Ja zeker. Steven en ik hebben volgen een sport opleiding. In dit vak is het nodig dat je weet wat je doet anders kan jij zelf of de klant een blessure oplopen.

 

Zo ja welke opleiding?

Een sportopleiding.

 

 (Ritcho is ondertussen een groepsles begonnen.)

 

Kan iedereen zomaar lid worden van deze vereniging?

Steven: Ja, we hebben geen eisen waaraan een nieuw lid moet voldoen. Iedereen zou lid kunnen worden. We hebben natuurlijk wel regels waaraan je je moet houden.

 

Zijn er eisen waaraan je moet voldoen om op deze vereniging te komen?

Steven: nee, zoals ik al zei kan iedereen lid worden van deze opleiding. Net beginnende sporters of beroeps sporters zouden hier lid kunnen worden. Wij staan klaar om iedereen te helpen beter te worden en advies te geven.

 

Wat zouden jullie willen veranderen of aanpassen aan de vereniging?

Steven: ik zelf zou graag willen uitbreiden, we hebben al een spinningzaal, fitness ruimte,  boks zaal,  een grote zaal waar de groepslessen worden gehouden, een diëtisten ruimten en een health kamertje waar schoonheidsbehandelingen worden uitgevoerd.

 Als we zouden uitbreiden hebben we meer ruimte en ik denk dat handig kan zijn. Verder zou ik niet veel willen veranderen.

 

Op welke doelgroep richt u zich?

Steven: Tja, dat is een goede vraag. We hebben hier allemaal verschillende mensen die  hier komen: scholieren, volwassenen, Ouderen we hebben zelf een mevrouw van 75 die hier iedere donderdag ochtend komt sporten haha! Ik denk dat alleen kinderen buiten onze doelgroep vallen.

 

Denk je dat deze doelgroep vergroot kan worden?

Steven: We zouden wat meer lessen voor kinderen kunnen invoeren en als we de site wat aanpassen worden er misschien meer mensen lid.

 

Hoe zouden wij  dat kunnen doen denkt u?

De site zou nog aangepast kunnen worden.

 

Bestaat er een website voor deze vereniging?

Steven: ja, dat is timeoutfitness.nl

 

Zo ja, denkt u dat er nog dingen aan de website aangepast kunnen worden?

Steven: Ja zeker, de site ziet er nogal saai uit en is niet gebruiksvriendelijk. Maar we hebben eerlijk gezegd  niet erg veel tijd om hier wat aan te doen, wat is overigens wel heel jammer vind.

 

Heeft u last van concurrentie?

Steven: Er zijn best wel veel fitness centers en sportscholen in Purmerend, maar sinds de komst van Basic Fit merken we wel dat veel mensen zijn overgestapt. Dus ik denk dat basic fit onze grootste concurrent is.

( Basic fit is een sportketen met een flink aantal vestigingen in Nederland. Het sporten bij Basic Fit is heel goedkoop. Er worden vaak acties gehouden, denk aan gratis inschrijven, gratis bidon, ook gebruiken ze een BN’er voor reclame’s.)

 

Waarom is dat denkt u?

Steven: Omdat basic fit veel reclame maak op tv en in bladen, en omdat het heel goedkoop is en ze veel acties houden.

 

Wat gaan jullie hier aan doen?

 Steven: We zijn er mee bezig, meer dat kan ik helaas niet zeggen

 

Maakt u ook reclame voor uw Vereniging?

Steven: Ja, we staan in de krant, op borden langs voetbal velden en houden ook regelmatig open dagen met leuke activiteiten.